Liberating.nl

Innovatie | Teambouw | Agile & Scrum

Thuiswerken

Niets heeft ooit zo’n vlucht genomen als het thuiswerken ten tijde van de Coronacrisis. Opeens verschijnen er duizenden posts in de sociale media van grote groepen Zoomers, Skypers en Face-timers. Iedereen lijkt screen prints te willen delen van vrolijke fotocollages met daarop een klein vierkantje voor iedere thuisdeelnemer.

Maar goed, een toolkit voor thuiswerkers kan niet echt ontbreken op deze site. Omdat ik het wiel niet opnieuw wil uitvinden, volstaat denk ik een aantal inspirerende links.

  • De Jonge Honden Toolkit voor Thuiswerkers. Achter de toepasselijke websitenaam thuiswerktoolkit vind je allerlei handige, creatieve en vooral speelse thuiswerkvormen. Het zijn niet voor niets jonge honden…
  • Zoomvrees? Ben je bang geworden voor de privacy issues van Zoom (wat mij betreft onnodig, maar goed), probeer dan Open Source alternatief Jitsi eens. 
  • Ben je als scrum master op zoek naar effectieve retrospectives of andersoortige meetings met teamleden die thuis zitten, lees dan mijn blog ‘retrospectives for a distributed team‘. 

Andere super goede ideeën voor thuiswerken? Mail ze me!

Verder Bericht

Nederlandstalige toolbox
voor innovatiespecialisten,
teambouwers en agilisten

Met onder meer:
Tools & tricks
Liberating Structures
retrospectives
 werk- en spelvormen
 lezen & luisterenVeel plezier!

Gerjon Zomer